نهضت احیا چیست؟
این طرح در جلسه ای در تاریخ 8 دی ماه 1400(اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی و معاون اول رییس جمهور) مطرح شد.
معاون اول رییس جمهور در این جلسه این چنین عنوان کرد:
"دولت به دنبال طراحی و اجرای برنامه ای تحت عنوان نهضت احیاء است تا بر اساس این طرح بنگاه های تولیدی که تعطیل شده و یا با ظرفیت پایین فعالیت دارند تحت حمایت قرار گیرند و با توانی جدید به فعالیت اقتصادی خود ادامه دهند."
"سفرا باید به موضوع دیپلماسی اقتصادی به ویژه با کشورهای همسایه توجه جدی داشته باشند چرا که این امر می تواند به گشایش های اقتصادی برای کشور منجر شود. "
با این حال سوال اصلی این است که واقعا جزئیات طرح دیپلماسی اقتصادی چیست؟
چند روز پس از جلسه ذکر شده معاون اول رییس جمهور در حکمی دکتر سید امیرحسین مدنی را با حفظ سمت به "نماینده معاون اول رئیس جمهور در راه اندازی و عملیاتی نمودن نهضت احیاء واحدهای اقتصادی" منصوب کرد.
به گزارش ایران آنلاین به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دولت، متن کامل حکم دکتر مخبر و اهم وظایفی که محول شده به شرح زیر است:
جناب آقای دکتر سید امیرحسین مدنی
در راستای سیاست های دولت سیزدهم مبنی بر خنثی سازی تحریم ها و مردمی کردن اقتصاد، لزوم ایجاد سازوکاری منعطف، چابک، پاسخگو و مردم پایه جهت رصد محیط و اتخاذ تدابیر و تصمیمات به هنگام و هوشمند با هدف احیاء، نوسازی و فعال سازی واحدهای اقتصادی غیرفعال و نیمه فعال با مشارکت جدی مردم و جوانان و استفاده حداکثری از اختیارات، ظرفیت ها، قابلیت ها و توانمندی های شوراهای عالی، ستادها، وزارتخانه ها، دستگاه های اجرایی، بانک ها، شرکت های دولتی، نهادهای عمومی و انقلابی، به موجب این حکم با حفظ سمت به عنوان "نماینده معاون اول رئیس جمهور در راه اندازی و عملیاتی نمودن نهضت احیاء واحدهای اقتصادی" منصوب می شوید.
اهم وظایف به شرح ذیل است:
ایجاد بستر مناسب اقتصادی، حقوقی، اجتماعی، فناوری، زیست محیطی جهت نقش آفرینی مردم، جوانان، حلقه های میانی و بخش خصوصی در شناسایی و احیای واحدهای اقتصادی، تولیدی، صنعتی و خدماتی با اولویت مناطق کمتر برخوردار. ایجاد سازوکارهای هوشمند لازم جهت به هم رسانی، همسویی، تعامل و هم افزایی فیمابین وزارتخانه ها، دستگاه های اجرایی، بانک ها و نهادهای مالی، ستادها و شوراهای عالی برای پشتیبانی و مانع زدایی در احیاء و فعال سازی واحدهای غیرفعال و نیمه فعال. طراحی و پیاده سازی بستر نرم افزاری و مدیریتی لازم جهت مشارکت مردم، اعضای هیات علمی دانشگاه ها، نخبگان دانشگاهی و صنعتی و نهادها و دستگاه های اجرایی. طراحی بستر مناسب و چابک جهت بهره گیری از شیوه های نوین و دانش بنیان در تامین مالی، بازاریابی، فناوری، مدیریتی و حقوقی به منظور ارتقا بهره وری واحدهای اقتصادی. رصد، پایش و ارزیابی عملکرد دستگاه های فوق الذکر و گزارش دهی دوره ای.
بدیهی است کلیه دستگاه های ذی ربط در محدوده این حکم موظف به همکاری و هماهنگی لازم می باشند.
امید است با اتکال به الطاف خداوند متعال و با رعایت اصول «عدالت محوری»، «انقلابی گری»، «مردم داری»، «پاکدستی و فسادستیزی» و «قانون مداری» دولت مردمی، در انجام مسئولیت محوله موفق و موید باشید.
با این حال در اوایل اسفند ماه سال 1400 امیرحسین مدنی در گفتگویی با خبرگزاری فارس عنوان کرد:
"وظایف نهضت احیا مشابه سازمان جهاد سازندگی است"
دکتر امیرحسین مدنی در بخشی از مصاحبه با اشاراتی به بیانات رهبری، لزوم ایجاد این نهضت را پایه ریزی جهت ایجاد یک دولت مردمی و حضور مردم در صحنه تبیین میکند.
وی در پایان این چنین به مصاحبه خود پایان میدهد:
در حال حاضر در مرحله طراحی هستیم و به مدل های خوبی رسیده ایم. حل مشکلات اقتصادی کاری نیست که به سادگی صورت گیرد و باید فرمول های هنرمندانه ای طراحی شود که مردم به میدان بیایند و بتوان در راستای حل مشکلات اقتصادی و معیشتی گام برداشت.
اشتغال زایی نیز برنامه گسترده ای می طلبد که در واقع با توانمندسازی متفاوت است توانمندسازی یعنی به صورت جامع با استفاده از مزیتهای منطقه ای و فردی و عوامل محیطی حاکم برنامه ریزی کرد. به طور مثال نباید بیش از حد روی مسائل کشاورزی در مناطقی که مشکل آبی وجود دارد، تاکید کرد، در چنین مناطقی باید بر روی حوزه های دیگری تمرکز و برنامه ریزی کرد.
با توجه به موارد ذکر شده در بالا میتوان به این نتیجه رسید که این طرح به منظور ایجاد یک بستر جهت استفاده حداکثری از منابع انسانی و طبیعی کشور، افزایش بهرهوری و هم افزایی در ارتباطات بین ارگان های مختلف میباشد که در صورت عملیاتی شدن میتواند ثمراتی برای اقتصاد کشور داشته باشد.
دیدگاه خود را بنویسید