اگر در حوزه تامین سرمایه فعالیت کرده باشید احتمالا واژه تامین مالی جمعی یا crowdfunding به گوشتان خورده است، اما واقعا این واژه به چه معناست و چطور میتوانیم از این روش برای تامین سرمایه استفاده کنیم.
طبق تعریف پایگاه Investopedia تامین مالی جمعی استفاده از مقادیر اندک سرمایه از سوی تعداد زیادی از افراد برای تامین مالی یک سرمایه گذاری تجاری جدید است. سرمایهگذاری جمعی از دسترسی آسان شبکههای گسترده مردم از طریق رسانههای اجتماعی و وبسایتهای تأمین مالی جمعی برای گرد هم آوردن سرمایهگذاران و کارآفرینان، با پتانسیل افزایش کارآفرینی با گسترش مجموعه سرمایهگذاران فراتر از دایره سنتی مالکان، بستگان و سرمایهگذاران خطرپذیر استفاده میکند.
به طور ساده میتوانیم چنین تعریف کنیم که در این روش به جای تامین یک سرمایه بزرگ از یک یا چند نفر، این سرمایه بزرگ را توسط تعداد بسیار زیادی از افراد (با سرمایه گذاری بسیار اندک) تامین میکنیم.
انواع تامین مالی جمعی
دو استفاده سنتی از این اصطلاح وجود دارد:
- توسط شرکت های نوپا که به دنبال ارائه یک محصول یا خدمات به جهان هستند.
- توسط افرادی که نوعی شرایط اضطراری را تجربه کرده اند انجام می شود. بسیاری از افرادی که تحت تأثیر یک بلایای طبیعی، هزینه های سنگین پزشکی، یا رویداد غم انگیز دیگری مانند آتش سوزی خانه قرار گرفته اند.
به لطف پلتفرم های تأمین مالی جمعی، کمک مالی دریافت کرده اند که در غیر این صورت به آنها دسترسی نداشتند.
با این حال، در سالهای اخیر، برخی از پلتفرمهای سرمایهگذاری جمعی مانند Patreon و Substack دامنه سرمایهگذاری جمعی را گسترش دادهاند تا راهی برای افراد خلاق - هنرمندان، نویسندگان، نوازندگان، یا پادکستها - ارائه دهند تا با دریافت منبع درآمد ثابت، کارهای خلاقانه خود را حفظ کنند.
مزایا و معایب تامین مالی جمعی
مزایا:
بارزترین مزیت تامین مالی جمعی برای یک شرکت یا فرد تازه کار، امکان آن برای دسترسی به گروه بزرگتر و متنوع تری از سرمایه گذاران/حامیان است. با فراگیر شدن رسانههای اجتماعی، پلتفرمهای تامین مالی جمعی راهی باورنکردنی برای کسبوکارها و افراد است تا هم مخاطبان خود را افزایش دهند و هم بودجه مورد نیاز خود را دریافت کنند.
علاوه بر این، بسیاری از پروژه های تامین مالی جمعی مبتنی بر پاداش هستند. بسیاری از شرکت هایی که از این روش استفاده میکنند پاداشی را برای سرمایهگذاران در نظر میگیرند تا در صورت موفق بودن پروژه پاداشی به سرمایهگذارانی که به ایده آنها اعتماد کرده بودند اهدا کنند.
معایب:
معایب احتمالی تأمین مالی جمعی شامل آسیب احتمالی به شما یا اعتبار شرکت شما ناشی از «توسل» به تأمین مالی جمعی، کارمزدهای مرتبط با سایت تأمین مالی جمعی است، و در برخی از پلتفرمها، اگر به هدف تأمین مالی خود نرسید، هر گونه پولی که تا آن زمان توسط حامیان سرمایهگذاری شده به سرمایه گذاران بازگردانده می شود و شما چیزی دریافت نمی کنید.
در پایان باید عنوان کنیم که با توجه به گسترش شبکه های اجتماعی، محبوبیت این نوع جمع آوری سرمایه در حال افزایش است و بسیاری از شرکت های نوپا به این شیوه علاقهمندی نشان داده اند.همچنین این نوع سرمایهگذاری قابلیت انعطاف بالایی دارد برای مثال میتوانید در ازای پول دریافت شده از سرمایهگذاران به آنها سهام واگذار کنید تا از سود کار شما در آینده نیز بهرهمند شوند.
دیدگاه خود را بنویسید